Tipy a rady – aukce půjček

01.05.2014 23:45

Jelikož je aukce půjček novinkou v oblasti půjčování, je zde mnoho začátečníků, kteří se s tím bojí začít. Proto si představíme pár užečných tipů a rad.

1) Mnoho lidí, kteří si chtějí půjčit, se bojí dát úrok výš a tak ho dávají spíše níž. Taktika by mě být ale přesně obrácená. Pokud potencionální dlužník nastaví úrok vysoko, zaujme tím mnoho investorů a ti se začnou předhánět v tom, kdo dá nižší úrok. Dlužník se tak dostane na nečekaně nízký úrok.

2) Doporučujeme vám nastavit délku aukce na 15 dní, čili na co nejdéle. Čím déle je aukce vystavená, tím více lidí si vaší aukce stihne prohlédnout a je tu potenciál získat lepší nabídku. Pokud na peníze spěcháte, nevadí. V případě, že dostanete skvělou nabídku například již osmý den, aukci zrušíte a nemusíte čekat dalších sedm dní na konec aukce.

3) Pokud si potřebujete půjčit větší obnos peněz, rozdělte ho na víc aukcí. Pro investroy představují nižší částky nižší riziko a budete mít větší pravděpodobnost, že požadované peníze dostanete.

4) Zkuste být osobnější. Investoři vám budou pak více věřit. Zkuste dopodrobna popsat důvody proč a na co potřebuje tolik peněz.